АКТУАЛЬНО

Українці Західної Європи провели щорічну прощу до Люрда

Понеділок, 21 жовтня 2019, 10:46
Уже впродовж багатьох років українці Франції, Бельгії, Великобританії, Іспанії, Італії та інших країн Західної Європи зустрічаються в паломницькому серці Європи – Люрді.

Цього року проща відбувалася з 18 по 20 жовтня під духовним проводом єпископів Гліба Лончини, Андрія Рабія, Йосифа Міляна і Теодора Мартинюка.

Розпочалося паломництво зі спільної процесії і молитви вервиці. Молитва супроводжувалася співом міжнаціонального хору. Опісля в українському храмі відбулися нічні чування, під час яких паломники мали можливість молитися та роздумувати над уривками з Євангелія. Цьогорічна тема чувань - «Постать Богородиці у Святому Письмі».

Другий день прощі розпочався із зустрічі владики Гліба Лончини з молоддю та паломниками в українському храмі Успення Пресвятої Богородиці. «Мета, з якою ми сюди прийшли, полягає не в тому, щоб переконати Бога чи Матінку Божу – вони знають, що нам потрібно. Ми прагнемо змінити себе, щоб дійсно повірити їм. Це не означає, що тепер нам вже не потрібно просити в Матінки Божої ані про здоров’я, ані про чиєсь навернення. Ні! Просімо! Просімо, тому що це є вияв віри», – сказав архиєрей.

По обіді другого дня українці зібралися на святкову Архиєрейську Літургію у храмі Святої Бернадетти, що знаходиться у санктуарії. Очолили Літургію владики Гліб Лончина, Андрій Рабій та Йосиф Мілян у співслужінні зі священиками з Франції, Іспанії, Португалії, Бельгії, Італії, США та України, що прибули на прощу індивідуально або з прочанами.

Незадовго після Архиєрейської Літургії паломники взяли участь у Молебні до Пресвятої Богородиці перед храмом Успення Пресвятої Богородиці. Владика Андрій Рабій, єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, очолив молебень.

Прощу завершила урочиста Літургія в Ґроті Об’явлення, яку очолив владика Йосиф Мілян. «В Італії, у поїзді Інтерсіті їхав священник. Навпроти сидів японець. Коли вже всі стишилися, священник відкрив Молитвослов і почав молитися. Священники часто так роблять. Навіть моляться. І якось ненароком випав образок Пресвятої Богородиці. Японець швидко нагнувся, підняв його, подивився на нього і запитав священника: це Ваша мати? Священник був розгублений – не зовсім мати, але відректися від Богородиці як Матері Бога, і світу, і його він не міг. Він сказав: «Так». «Як Ви до неї подібні». Я бажав би собі і всім нам, щоб хтось колись, бачачи наше християнське обличчя, сказав нам: «Як ви до неї подібні!» – завершив свою проповідь владика Йосиф.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ТЕГИ: проща, Люрд
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next