АКТУАЛЬНО

Українці-греко-католики Угорщини отримають земельну ділянку для будівництва храму, школи та дитячого садка

Четвер, 09 вересня 2021, 16:52
9 вересня 2021 року Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся в Будапешті з Жолтом Шем’єном, віцепрем’єр-міністром Угорщини. Під час зустрічі було досягнуто домовленості про те, що угорський уряд виділить українцям землю в Будапешті для будівництва храму, школи та дитячого садка.

Нещодавно українці-греко-католики, що проживають в Угорщині, зокрема в Будапешті, та представники українських громадських організацій Угорщини звернулися до угорського уряду із проханням про виділення земельної ділянки для будівництва храму, школи та дитячого садка. Підтримати це прохання українці Угорщини попросили Блаженнішого Святослава і римо-католицьку та греко-католицьку церковні ієрархії Угорщини.

Під час зустрічі Глави УГКЦ та віцепрем’єр-міністра говорили про актуальний стан життя української громади Угорщини. Блаженніший Святослав подякував пану Жолту та угорському уряду за підтримку українців, які проживають в Угорщині. Віцепрем’єр-міністр запевнив Предстоятеля УГКЦ, що угорський уряд невдовзі виділить земельну ділянку та допоможе в будівництві храму, школи та дитячого садка.

У зустрічі взяли участь владика Філіп Кочиш, митрополит Угорської Греко-Католицької Церкви, владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, о. Дам’ян Габорій, душпастир для українців греко-католиків в Угорщині, о. Олекса Олег, секретар Блаженнішого Святослава, та пані Ярослава Хортяні, голова Товариства української культури в Угорщині.

На завершення зустрічі присутні обмінялися подарунками. Жолт Шем’єн подарував Блаженнішому Святославові пам’ятну срібну медаль «Тисячоліття Угорщини». Пані Ярослава Хортяні подарувала присутнім примірник двомовного видання книги Олеся Волі «Завірюха» про Голодомор в Україні 1992-1933 років.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next