АКТУАЛЬНО

Українці в Будапешті відсвяткували День сім'ї

Вівторок, 22 травня 2018, 15:59
З нагоди міжнародного Дня сім'ї в неділю, 20 травня, українська громада Будапешта після Божественної Літургії взяла участь у родинному пікніку, який був організований парафіяльною спільнотою «Назаретські родини» при парафії Покрови Богородиці в Будапешті.

У рамках відпочинку відбулася Маївка (Молебень до Богородиці) біля старовинної каплички на території гірської частини Будапешта, у парку Нормафо. Отець Дам'ян Габорій зазначив: «В Україні майже кожна громада у своїй місцевості, окрім церков, має святі місця, де проходять різні богослужіння. А ми, українці Будапешта, маємо своє таке чудове місце, де спільно з українською громадою в богородичні місяці, травень і жовтень, прославляємо Пресвяту Богородицю та молимося в цьому святому місці». Під час Молебню молилися за українські родини та мир в Україні.

Уже стало традицією, що українська парафія Будапешта організовує родинний пікнік в парку Нормафо, під час якого відбуваються молебні.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ТЕГИ: Угорщина
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next