АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відзначили святого Миколая

Вівторок, 22 грудня 2020, 14:20
З нагоди дня Святого Миколая в Будапешті пройшла акція «Нагодуй бідного». Помічники святого Миколая на чолі зі священником о. Дам’яном Габорієм відвідали десять сімей, серед яких особи похилого віку, багатодітні, малозабезпечені, вдови, люди з інвалідністю і ті, хто перебуває у складних обставинах життя через пандемію.

Відповідні продукти зібрали парафіяни парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті, при якій діє банк їжі (bank food).

Окрім того, греко-католицька парафія в Будапешті щороку організовує акцію «Святий Миколай для сиріт», передаючи сиротам в Україні канцелярські речі та почастунки. Своєю увагою охопили вже сиротинці на Волині, Франківщині, Тернопільщині, Закарпатті та Львівщині.

Найважливішою подією відзначення свята Миколая в Будапешті була Божественна Літургія, після якої батьки церковної Рідної школи в Будапешті організували для дітей виставу про святого Миколая. Відтак відбулася особиста зустріч великого святого з українською малечою.

За інформацією пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next