АКТУАЛЬНО

Українцям Канади презентували діяльність капеланів УГКЦ в зоні АТО

Вівторок, 23 лютого 2016, 13:35
22 грудня 2016 року о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, у рамках офіційного візиту до Канади, відвідав Інститут східнохристиянських досліджень імені митрополита Андрея Шептицького в Університеті святого Павла в Оттаві (Канада).

Увечері, за сприяння виконавчого директора Інституту протоєрея Петра Галадзи, було проведено зустріч зі студентами та місцевою інтелігенцією української діаспори. На захід також прибули: міністр оборони Канади попереднього уряду Джейсон Кенні, Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко, перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

Вечір розпочався з перегляду фільму «Капелани», а потім о. Любомир Яворський представив присутнім діяльність Департаменту у справах душпастирства силових структур України, розповів про служіння військових капеланів УГКЦ в зоні АТО, відповідав на питання, які цікавили учасників заходу.

«Зустріч була теплою, нас гарно приймали, а фільм створив велике враження на всіх присутніх у залі», – ділиться враженнями о. Любомир.

Надзвичайний і Повноважний посол України Андрій Шевченко висловив подяку військовим капеланам УГКЦ за їхнє служіння і посвяту.

Зі словом виступив також Андрій Парубій. Перший заступник Голови ВРУ зазначив, що сьогодні українська армія переживає реформи, однією з яких є створення Інституту військового капеланства. Він висловив своє позитивне ставлення до таких змін в українських силових структурах і відзначив важливість капеланського служіння. «Завдяки сильному духові наших воїнів, який підтримують у них військові капелани, армія йде до перемоги, стає сильною і міцною», – наголосив Андрій Парубій.

На завершення зустрічі гості отримали в подарунок книгу  о. Андрія Зелінського «Соняхи», а також диски з фільмом «Капелани».

Нагадуємо, що офіційний візит о. Любомира Яворського до Канади триватиме до кінця лютого. На цей час заплановано відвідини греко-католиків Канади, а також зустрічі з представниками влади.

Прес-центр  Департаменту у справах
душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next