АКТУАЛЬНО

Українці Гамбурга помолилися за похованих у Гайденау українських біженців

Вівторок, 14 червня 2022, 20:53
У свято Зіслання Святого Духа українці Гамбурга та інших міст Північної Німеччини вже традиційно після Божественної Літургії в храмі УГКЦ Усіх святих вирушили до місця вічного спочинку численних братів і сестер з України в Гайденау, щоб там за них помолитися.

«Тут спочивають українські біженці, які поклали своє життя на чужині, далеко від Батьківщини. Всесильний Боже, здійсни їхні бажання, щоб їхня Батьківщина стала вільною! 1945–1986» – викарбовано на меморіальній дошці на пам’ять про похованих на цвинтарі Гайденау українців.

Моління очолив парох храму Всіх святих у Гамбурзі о. Павло Цвьок. До молитви приєдналися численні українці, представники німецької громади і сестри редемптористки.

Довідка

Історичні дані свідчать, що в цій місцевості жило понад 7000 українців, які самоорганізувалися в міцну громаду, випускали свою газету, засновували школи, садки, театр, університет і побудували греко-католицький храм. Разом з тим, серед українців, які там проживали, була велика смертність, зокрема в перші роки життя помирало багато дітей. На цвинтарі Гайденау є виокремлене місце, де вони спочивають – щонайменше 30 дитячих могил.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням о. Павла Цвьока

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next