АКТУАЛЬНО

Українці Лісабона провели зустріч із Міністром закордонних справ України

Субота, 17 вересня 2016, 20:49
16 вересня 2016 року в рамкам візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Португалії з ініціативи посла України в Португалії Інни Огнівець відбулася зустріч зі священиками українських церков та лідерами українських громадських організацій у Португалії.

На початку пан міністр розповів про мету свого візиту та передав теплі відгуки від португальських урядовців про українську громаду в Португалії.

Пізніше відбувся продуктивний діалог щодо проблем не тільки українців у Португалії, а й українських мігрантів у цілому.

Були порушені зокрема такі питання: виборчі права українських мігрантів; подальша робота над законом про зовнішню трудову міграцію; створення інституції, яка б комплексно займалася проблемами українських мігрантів; перегляд і вдосконалення роботи громадської ради при МЗС; інформаційна підтримка громадських проектів; запровадження прямого авіасполучення між Португалією та Україною; створення умов для розширення співпраці у сфері туризму.

Павло Садоха,
голова ради Спілки українців у Португалії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next