АКТУАЛЬНО

Українці Парижа на чолі з єпископом Борисом (Ґудзяком) вітали Президента Петра Порошенка

Четвер, 23 квітня 2015, 19:45
22 квітня у сквері перед катедральним собором Святого Володимира у Парижі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з українською громадою.

Українську громаду французької столиці представляли: владика Борис (Ґудзяк) – її єпископ, о. Михайло Романюк – настоятель катедрального собору, священики, диякони та монахині собору, а також лідери та представники українських громадських організацій, як і представники французьких організацій, котрі підтримують Україну в її боротьбі за правду та свободу.

Президент поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та після спільного виконання всіма Державних гімнів України і Франції звернувся до присутніх із вітальним словом, в якому закликав вірити у перемогу України над ворогом, бо за Україною правда та з Україною Бог. Петро Порошенко зауважив, що тепер, завдяки спільним зусиллям українців з України та діаспори, модно бути українцем і немодно бути агресором.

Звертаючись до представників французької сторони на чолі з мером VI району Парижа, де розташована українська катедра, п. Жаном-П’єром Лєкоком, Президент України сказав: “Наша спільна справа – захистити не тільки Україну, а й ідеали свободи, рівності та братерства – цінності, на яких побудована Французька Республіка“.

Після офіційної частини високий гість коротко поспілкувався з представниками української громади, багато з яких були в традиційних вишиванках і з національними прапорами.

ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next