АКТУАЛЬНО

Українці Рима провели черговий пікет посольства РФ

П'ятниця, 21 березня 2014, 13:28
20 березня 2014 року українці Рима вчетверте пікетували столичне посольство РФ. З національною символікою та плакатами проти путінської агресії в Україні мітингарі скандували італійською мовою гасла: «Світ! Зупини Путіна», «Мир в Україні - мир в Європі», «Путін – фашист!», «Крим – це Україна!».

На передньому плані відбувався флеш-моб, який підготувала родина Семеняків. Молоду дівчину у вінку, що уособлювала Україну, атакували «неопізнані зелені чоловічки» у військовій формі зі зброєю та нашивками з російськими прапорами. За символічною Україною стояли люди у футболках з написами «Я - єврей», «Я - поляк», «Я - вірменин» та інші і тримали плакати «Я люблю Україну».

Присутні вшанували молитовно Героїв Небесної сотні та Сергія Кокуріна, першого українського військового, який загинув від рук окупантів.

Усі учасники пікету одноголосно підтримали пропозицію провести збір коштів для родини загиблого військовослужбовця. Зібрано 500 євро, які найближчим часом будуть перераховані на відповідний рахунок Міноборони.

Відео та фото заходу (автор Олександр Ткачук)

Олесь Городецький, координатор оргкомітету Євромайдану Рима 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next