АКТУАЛЬНО

Українці Рима відсвяткували Пасху

Понеділок, 13 квітня 2015, 16:19
У празник Христового Воскресіння багатотисячна українська спільнота Рима зійшлася до собору Святої Софії на пасхальні богослужіння та освячення пасок. Воскресну Утреню та Архієрейську Божественну Літургію очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

“Сьогодні великий празник перемоги Життя над смертю. Ми переживаємо таїнство Пасхи, яке є таїнством Божої любові до людини. Божа любов є силою і одночасно смиренням: Бог смиренно став людиною і перетерпів страшні муки й смерть на хресті, однак любов не може вмерти.  Хоч її запечатали до гробу, ця Любов на третій день воскресла – у цьому її вічна сила, якою вона перемагає будь-яке зло”, - сказав у своїй проповіді владика Діонісій під час богослужіння. Він закликав християн “залишатися у цій любові і бути її свідками у нашому щоденному житті, бо тільки цією любов’ю зможемо перемогти сучасні імперії зла”.

Разом з архієреєм пасхальні богослужіння співслужили душпастирі собору Святої Софії, представники ректорату папського інституту Святої Покрови, студенти та члени українських монаших чинів і згромаджень, що діють на території Італії. Після богослужіння на подвір’ї собору відбулось освячення пасхальних кошиків та мирування.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next