АКТУАЛЬНО

Українці Рима відзначили 25-ту річницю незалежності України

Вівторок, 23 серпня 2016, 16:19
21 серпня 2016 р. владика Діонісій (Ляхович) очолив Божественну Літургію у прокатедральному соборі Святої Софії з нагоди 25-річчя незалежності України. З архиєреєм співслужили о. Ярослав Карпяк, працівник Конгрегації для Східних Церков, та о. Пієрпаоло Феліколо, відповідальний за душпастирство мігрантів Римської єпархії.

Звертаючись до присутніх на Богослужінні представників дипломатичних корпусів при Святому Престолі та Італійській Республіці, працівників консульства, монашества, волонтерів і вірних собору, єпископ наголосив: «Ми зараз на морі, серед бурі, коли човен незалежності під загрозою, під сильним вітром і хвилями війни, яка ставить під загрозу незалежність нашої держави. Вже відтято частину нашої території, і вороги стараються відібрати інші частини. Сильна буря, війна, де гинуть наші сини. Наш крик підноситься до небес: "Господи, рятуй нашу Україну!"». Проповідник, коментуючи недільний євангельський уривок, також зазначив: «І самій державі потрібно відправитись на інший бік моря. Не може Україна сидіти на тому самому місці, бо хліб, що розкішно родить чорнозем, опиняється в руках кількох олігархічних родин, а інші мусять шукати його по пустелях інших держав. Треба залишити радянський спосіб життя, зі всіма його механізмами корупції, брехні, голодомору, убивств невинних... Треба перейти на інший бік моря, де хліб буде поділений між усіма, треба перейти від рабства до свободи  дітей Божих».

Після Божественної Літургії духовенство та громада зібрались біля пам’ятника Тараса Шевченка і стали учасниками поетичного свята, яке підготувала молодіжна спільнота собору. Свято закінчилося виконанням гімну України та святковим почастунком присутніх. 

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next