АКТУАЛЬНО

Українці Рима вшанували пам’ять полеглих військових та зібрали чергові 4650 євро для армії

Понеділок, 16 червня 2014, 12:59
У неділю, 15 червня, на площі Дей Партіджані в італійській столиці римські майданівці провели чергову маніфестацію на підтримку України. На початку акції присутні вшанували пам'ять українських військових, які загинули останніми днями під час виконання професійного обов’язку в зоні АТО.

У своєму виступі координатор оргкомітету Євромайдану Рима, відповідальна за збір допомоги Мар’яна Тріль подала звіт про використання зібраних минулого тижня коштів. Так, 875 євро було витрачено на придбання матраців для військових госпіталів Києва та Львова.

Чотири тисячі євро витрачено на придбання 54 каріматів, 82 розгрузок, 24 броньованих пластин. Оснащення передане для тернопільського батальйону Національної гвардії  та для військовослужбовців, котрі проходять зараз підготовку на полігоні в м. Яворів. Ще на 3200 євро замовлено 14 бронежелетів.

Особливо зворушливими були виступи матерів, чиї діти перебувають зараз у ЗСУ. Вони ділилися розповідями синів про потреби військових і закликали присутніх не бути байдужими.

За неділю, 15 червня, активісти оргкомітету Євромайдану Рима зібрали для потреб української армії ще 4650 євро. Зокрема, 2200 євро пожертвували парафіяни церкви Царя Христа монастиря отців василіан, 250 євро парафіяни собору Святої Софії, 1500 євро було зібрано на самій маніфестації та інше.

Українці Рима ще раз засвідчили, що вони є частиною українського народу. Спільно ми переможемо.

Олесь Городецький, координатор Оргкомітету Євромайдану Рима
фото Олесі Татарин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next