АКТУАЛЬНО

Українці Угорщини вшанували мощі святих з Риму

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:35
10 грудня, при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешт, відбулося виставлення мощей для почитання: апостолів Петра і Павла та Івана Павла ІІ, для української громади, яка проживає на території Угорщини.

Мощі римських святих, на запрошення української громади в Угорщині, привіз до Будапешту, канонік Папської базиліки Санта-Марія Маджоре, владика Іриней (Білик).

Недільний день розпочався з привітального слова діточками з парафії, після якого розпочалася Архієрейська Божественна Літургія. Владиці співслужив о. Дам’ян Габорій, священик для української громади в Угорщині, а дияконську службу ніс о. Петро Токач з Київської архиєпархії. Молитву супроводжував місцевий хор «Новус».

Під час проповіді архиєрей звернув увагу вірних на історію покликання апостолів Петра і Павла до служіння та закликав вірних до наслідування святих апостолів в їхній ревності та відданості Христовій Церкві, а також в обстоюванні правди, особливо в теперішніх драматичних обставинах нашої історії в Україні.

Після Літургії, відбулася молитва величання перед мощами святих, під час яких, присутні в церкві, мали можливість помолитися та поцілувати святі реліквії.

Цього ж дня, мощі святих були виставлені в угорській греко-католицькій церкві св. Флоріана на площі Тараса Шевченка в Будапешті, де угорські вірні мали також можливість помолитися перед реліквіями.

Організаторами цього церковного дійства були Українська Греко-Католицька Церква та Державне самоврядування українців в Угорщині. А також, до організації підключилися Товариство української культури в Угорщині та Почесне консульство Угорщини в Івано-Франківській області.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next