АКТУАЛЬНО

Українці Угорщини вшанували пам'ять українського пророка Шевченка

Четвер, 13 березня 2014, 14:59
9 березня 2014 року в Будапешті (Угорщина) відбулося урочисте відзначення 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, організоване Державним самоврядуванням українців Угорщини та Товариством української культури в Угорщині.

У його рамках пройшло покладання вінків та квітів до пам’ятника Тараса Шевченка в Будапешті депутатами Державного самоврядування українців Угорщини, дипломатами Посольства України в Угорській республіці, депутатами Українських національних самоврядувань 2, 4, 8, 9, та 20-го районів Будапешта, а також міст Комаром, Мішкольц, Ніредьгаза, Сегед, Секешфегервар, Вац, Варпалота, Веспрем.

Українці Угорщини схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих Героїв Небесної сотні, висловили солідарність з народом України на його нелегкому шляху до кращого майбутнього та заявили рішучий протест незаконному вторгненню збройних сил Росії на територію Криму.

Далі в рамках святкування відбулася Свята Літургія за Україну та її пророка Тараса Шевченка в Угорській  греко-католицькій церкві Святого Флоріана. Літургію відправив отець Дем'ян Габорій УГКЦ під спів місцевого хору Святого Єфрема.

Святкування завершилося прем'єрою вокального циклу українського композитора та співака, що живе та працює в Угорщині, Романа Меденці: «Поезії Кобзаря» в IV частинах, для сопрано, мецо-сопрано, тенора, баса та фортепіано за участі солістів Закарпатської обласної філармонії.

Прес-служба самоврядуванням українців Угорщини

Довідка:

Під патронатом Пасторально-місійного відділу УГКЦ здійснюється душпастирська опіка українців в Угорщині. За цей напрямок відповідає отець Дам'ян Габорій, який розвиває релігійні громади в містах Будапешт та Ніредьгаза.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next