АКТУАЛЬНО

Українці Угорщини відсвяткували Водохреща

Понеділок, 21 січня 2019, 14:50
Уже стало традицією, що в день Богоявлення на Йордані українська громада в Угорщині з різних куточків країни з’їжджається на святкове Богослужіння та Чин йорданського водосвяття до Будапешта.

Святковий день розпочався із Божественної Літургії, яка відбулася в храмі Святого Михаїла, що на вулиці Ваці, 47, в якому українська громада збирається на щотижневі богослужіння. А відтак відбувся Чин йорданського водосвяття. Молитви провадив о. Дам’ян Габорій у супроводі квартету греко-католицьких семінаристів із Івано-Франківської семінарії.

Цього дня відбулася друга частина святкувань. Їх організували Столичне самоврядування українців та Українське самоврядування Уйпешта. Учасниками заходів, окрім українців, стали також угорці, які щороку приєднуються до товаришів-українців. Цього вечора для присутніх в залі було здійснено Чин водосвяття, після якого відбувся концерт за участю семінаристів з України та хору «Новус».

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next