АКТУАЛЬНО

Українці в Будапешті вшанували Тараса Шевченка

Вівторок, 13 березня 2018, 14:24
У неділю, 11 березня, парафіяни української греко-католицької парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Будапешті вшанували українського пророка Тараса Шевченка. Захід розпочався після Божественної Літургії на площі Тараса Шевченка, де українська громада міста зібралася на поминальну молитву перед пам'ятником видатного поета.

Молитву очолили о. Акош Маклари, судовий вікарій угорської греко-католицької митрополії, та о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Будапешті. 

Після молитви до присутніх з промовою звернулася п. Хортяні Ярослава, представник українців в Угорському парламенті, а п. Оксана Габорій продекламувала вірш "Розрита могила".

Українські парафіяни в Будапешті щороку під час березневих днів проводять молитовну зустріч на площі Тараса Шевченка в Будапешті.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

Довідка:

Відкрито пам'ятник 11 липня 2007 року. Встановили монумент у сквері греко-католицької церкви на правому березі Дунаю в Буді, навпроти МЗС Угорщини, тобто на перехресті популярних туристичних маршрутів.

Автор пам'ятника — Іван Микитюк, член Національної спілки художників України, професор Львівської академії мистецтв, заслужений діяч мистецтв України (проживає у Львові). Пам'ятник вилито з бронзи, загальна висота — 3 метри.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next