АКТУАЛЬНО

Українці в ОАЕ відзначили свято Миколая

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:43
Артисти івент-компанії Hodunshow та активісти Української громади ОАЕ до Дня Святого Миколая створили театралізовану виставу-казку для дітей.

Про це повідомив автор сценарію, режисер та керівник Hodunshow Андрій Ходун.

«Ідея казки народилася у мене, а сценарій вигадували усі разом. Набридли стандартні дитячі свята. На свято з такою історією ми просто були зобов’язані здивувати дітей», - розповів він.

За сюжетом, злі герої Лихо і його помічник Халепа всіляко намагаються зіпсувати людям свято, але що б зловмисники не вигадували, нічого в них не виходило. Тоді лиходії придумали вкрасти світло в усьому світі за допомогою своєї лихомашини, аби ніхто не зміг святкувати. Та їхнє чаклування вчасно помічають янголи і розповідають про лихі задуми Святому Миколаю. Злі чари надзвичайно потужні, але їх можна перемогти, об’єднавшись усім разом – дітям, Миколаю та янголам. А поєднує усіх пісня, під час якої поступово повертається світло. Наприкінці казки діти перевиховують Лиха і його помічника Халепу, і у цих героїв з’являється багато друзів, які відтепер разом можуть подолати будь-які неприємності.

Вистава була багата на різні цікаві рішення та спецефекти, зокрема, електричне шоу. Ролі у казці виконують як професійні артисти з Hodunshow (Наталія Кисельова, Світлана Харенко, Андрій Ходун), так і активісти громади, волонтери Максим Тимофеєв і Максим Годун – усі вони українці, що працюють у Дубаї, повідомив Андрій Ходун. З музичним оформленням допоміг DJ Belkin. 

Капелан Української громади в ОАЕ отець Юрій Юрчик напередодні свята нагадав про необхідність робити добрі справи. Тому у програму святкування Дня Святого Миколая у Дубаї також входило виготовлення сувенірів для онкохворих дітей з Києва та одного з домів милосердя для діток на Прикарпатті, повідомила Укрінформу координатор Дитячого клубу в ОАЕ Олеся Елві.

«На святі Миколая в Дубаї ми робили вітальні листівки, браслетики і паперові вироби ручної роботи для онкохворих діток Національного інституту раку в м.Київ та для діток у «Містечку милосердя Святого Миколая» в селі Крихівці на Івано-Франківщині. У цьому містечку є 20 дітей різного віку, деякі з них потребують не лише опіки, а лікування. Ми хочемо навчити наших діток тому, що Свято Миколая - це не лише день, коли вони отримують подарунки, а й своїми ручками можуть виготовити подаруночки для тих, хто потребує особливої уваги і любові в рідній Україні», - розповіла вона. 

Ініціатива щодо казки та подарунків хворим та знедоленим маленьким українцям належить одному з координаторів проектів громади Олені Лук’яновій. Виготовлені подарунки, привітання з побажаннями одужати та відеозапис казки-вистави будуть передані зазначеним установам в Україні найближчим часом. Свято Миколая для українців в ОАЕ знаменне ще й тим, що рік тому 19 грудня у Дубаї відбулася перша в історії цієї країни українська Служба Божа. Відтоді українські служби в Еміратах відправляються на регулярній основі, у тому числі з 7 листопада 2015 року і в Абу-Дабі.

www.ukrinform.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next