АКТУАЛЬНО

Українці в Португалії вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні

Понеділок, 30 листопада 2015, 18:38
28 листопада в день пам’яті жертв Голодоморів в Україні на центральній площі Лісабона (Португалія) відбувся багатолюдний мітинг-реквієм, який продовжився мирною ходою до церкви Святого Антонія, де о. Микола Ярема, ЧСВВ, відправив Панахиду за померлими. Повідомив Павло Садох, голова Спілки українців у Португалії.

Промовці на мітингу-реквіємі закликали українців продовжувати поширювати інформацію про страшні голодомори в Україні серед португальців з метою визнання парламентом Португалії Голодомору 1932-1933 років актом Геноциду проти українців (як відомо, у 2010 році соціалістична більшість у португальському Парламенті відхилила таке прохання українців, посилаючись на недостатність інформації і доказів).
Відома поетеса  Оксана Максимишин-Корабель зворушила присутніх своїм новим твором, присвяченим пам'яті жертв Голодоморів - "Лише одна свіча горить цілу ніч".
Приємно було чути від португальців та випадкових туристів слова підтримки Україні під час мирної ходи центральними вулицями старого Лісабона.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next