АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині молитовно вшанували жертв Голодомору

Вівторок, 01 грудня 2020, 15:59
У суботу, 28 листопада, українська громада в Будапешті взяла участь в міжнародній акції «Запали свічку пам’яті», яка була організована Ліліаною Грексою, депутатом від Державного самоврядування в Угорщині, перед пам’ятником Голодомору в Будапешті.

У неділю, 29 листопада, у парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті після Божественної Літургії відбулася поминальна молитва за жертв Голодомору.

Перед панахидою до присутніх в церкві звернулася п. Любов Непоп, посол України в Угорщині, яка підкреслила роль УГКЦ за кордоном у донесенні світові про трагічні сторінки українського народу. А відтак з промовою виступила член президії Світового конгресу українців п. Хортяні Ярослава, яка розповіла про історичні факти Голодомору.

Відтак о. Дам’ян Габорій подякував дипломатам і присутнім гостям у церкві, що кожного року з українськими парафіянами відзначають пам'ять Голодомору.

На завершення було запалено «Свічку пам’яті» на згадку про загиблих від Голодомору. Усі присутні в церкві отримали книгу «Holodomor» угорською та українською мовою, яка була видана Товариством української культури в Угорщині.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next