АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині організували велопробіг з нагоди 30-річчя Незалежності України

Вівторок, 28 вересня 2021, 15:55
25 вересня з нагоди 30-річчя Незалежності України відбувся велопробіг навколо озера Веленце. Маршрут становив символічних 30 кілометрів.

На початку заїзду учасники заходу молилися за Україну. Молитву провів отець Дам`ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині. А відтак, після благословення священника, спортсмени рушили в дорогу, під час якої було багато цікавих несподіванок.

Це був перший велопробіг серед українців в Угорщині. Організатором заїзду була парафія Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Пан Сергій Бескоровайний, учасник заїзду, розповів: «Це була чудова поїздка, під час якої панувала чудова атмосфера, адже кожен долав цей далекий шлях з метою – щоб Україна була єдина і незалежна».

На завершення велосипедисти прийняли рішення створити український велоклуб та вибрали голову організації - п. Гембік Ліліану.

Наступний велозаїзд відбудеться 10 жовтня, після недільного богослужіння, за маршрутом Будапешт – Сентендре, який буде присвячений пам'яті відомого українського художника в Угорщині Олександра Гембіка, який нещодавно відійшов у вічність.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next