АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині провели День сім’ї

Вівторок, 17 вересня 2019, 13:59
Вже стало традицією, що українська громада в Угорщині кожного року відзначає День сім’ї. Цього року святкування відбулося 14 вересня 2019 року неподалік від угорської столиці на мальовничому березі озера Валенце, у відпочинково-туристичному комплексі. Подія відбулася з нагоди відкриття навчального року в церковній Рідній школі.

Святкування розпочалося з привітань уродинників, які мали свої дні народження на початку вересня. Після реєстрації сімей-учасників, сім’ї були поділені на команди. Для всіх гравців були детально описані  спортивні ігри (секції). Цікавими були змагання з кидання м’ячів у лунки з геометричних фігур, боулінг, сортування стаканчиків у пірамідки на швидкість, прокочування м’ячика на відстані по лунці на швидкість, переливання води стаканчиками за спиною, додатковим видом спорту змагання було стрільба з лука.

По закінченні змагань підбивалися підсумки членами журі, в той час як дітьми за допомогою батьків проводився майстерний конкурс «смачних бутербродів».

Після оголошення результатів змагань призери, учасники-діти мали чудову можливість вибрати самі собі подарунки.

Перебіг свята продовжувався під співом українських пісень та смаженням ковбасок дітьми та дорослими, а закінчувалося прекрасно організоване родинне дійство «День сім ї» іграми, веселощами та молитвою.

«Метою нашого свята – створити атмосферу, щоб українські сім’ї були разом, спільно провести час, показати дітям і дорослим командну гру, де кожен з учасників міг заручитися і отримати підтримку іншого. Адже так важливо вміти працювати однією командою, робота якої вимагає часу, зусиль і бажання. Розуміння важливості продуктивної праці в команді є неоціненною», - зазначила організатор свята п. Олена Бескоровайна, адміністратор церковної школи, керівник «Дому українських традицій» в м. Будапешті.

Після спільної молитви отець Дам’ян Габорій підкреслив значення сімейних цінностей і поблагословив усіх учасників дійства.

Пресслужба парафії Покрова Богородиці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next