АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині провели Першу національну прощу до Маріяповч

Вівторок, 09 листопада 2021, 15:01
6 листопада відбулося паломництво українців, які мешкають в Угорщині, до Марійного місця в Маріяповч з нагоди 325-ї річниці від моменту, як сльозоточила ікона Пресвятої Богородиці.

День розпочався з екскурсії та відвідин музею у василіанському монастирі, яку провів місцевий ієромонах о. Андрій Белеканич, ЧСВВ.

Кульмінаційним моментом прощі була Божественна Літургія, у якій узяли участь отці василіани з України та священники, які душпастирюють в Угорщині.

Після Літургії відбувся Молебень до Богородиці перед чудотворною іконою Матері Божої. У молитві взяв участь владика Філіп Кочиш, митрополит Угорської Греко-Католицької Церкви, який на завершення поблагословив паломників.

Українських паломників також привітали угорські греко-католицькі владики Абель Сочка, єпарх Ніредьгази, та владика Атаназій Орос, єпарх Мішкольца.

Під час прощі велика кількість паломників приступила до Тайни Покаяння.

У паломництві взяли участь понад сто осіб, які прибули із Будапешта, Веспрема, Мішкольца та Ніредьгази.

На завершення дня  відбулася презентація книжки «Коли сонце сходить на Заході», виданої Товариством української культури в Угорщині. Автор книжки розповідає про культурно-духовне життя українців в Угорщині. Книгу представляли автор Василь Плоскіна та голова Товариства Ярослава Хортяні.

Отець Дам’ян Габорій з українською громадою поділився планами на майбутнє: «Щороку відбуватимуться такі прощі для українців до Маріяповч, бо це місце має особливу енергетику та є рідним для нашого народу».

За матеріалами : www.ugcchu.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next