АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували День Незалежності

Четвер, 29 серпня 2019, 13:17
З нагоди Дня незалежності українська громада Угорщини зібралася в неділю, 25 серпня, на площі Тараса Шевченка в Будапешті.

З цієї нагоди відбулася молитва за Україну, яку провів о. Дам’ян Габорій. Опісля до присутніх звернулася з промовою президент Європейського конгресу українців, голова Товариства української культури в Угорщині п. Ярослава Хортяні та голова товариства «Дім українських традицій» п. Олена Безкоровайна.

А відтак, українська громада взяла участь у Божественній Літургії на парафії Покрову Богородиці УГКЦ у Будапешті, що по вул. Ваці, 47.

Після Літургії відбулася міжконфесійна молитва за Україну за участі отця Дам’яна та пастора Вадима (Церква живого Бога).

На вшанування Дня Незалежності прибули: голова самоврядування українців у Ніредьназі п. Юдита Софілканич, голова українського самоврядування українців Мішкольців п. Марія, голова самоврядування українців у Веспрем п. Ірина Захар із представниками своїх громад.

За інформацією пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next