АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували Героїв Небесної сотні

Середа, 22 лютого 2017, 13:19
20 лютого в Будапешті, у приміщенні Державного самоврядування українців в Угорщині, вшанували третю річницю за загиблими під час Революції гідності на Майдані Незалежності в Києві.

До присутніх із промовою звернулися п. Юрій Кравченко, президент Державного самоврядування українців в Угорщині, п. Люба Непоп, Повноважений і Надзвичайний посол України в Угорщині, п. Ярослава Хортяні, президент СКУ в Європі та представник українців в Угорському парламенті.

Після промов  відбулася панахида за жертвами Майдану, яку провів о. Дам'ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині. У своєму поминальному слові священник закликав наслідувати плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану, бо без того ця пам'ять стане лише відчуттям.

А відтак учасники поминального заходу переглянули документальну стрічку «Зима у вогні», спільного виробництва України, Великобританії та США, який демонструвався в 190 країнах світу та був нагороджений спеціальною нагородою The Television Academy Honors.

У рамках заходу заходу була представлена фотовиставка «Герої не вмирають», а на завершення присутні в залі хвилиною мовчання та запалюванням свічок вшанували пам'ять Героїв Революції гідності.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next