АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували Героїв Небесної сотні

Понеділок, 25 лютого 2019, 13:13
24 лютого українська громада в Угорщині відзначила п’яту річницю трагічних подій на Майдані в Києві, під час Революції гідності, де загинули люди, захищаючи людські, європейські та християнські цінності.

Після Божественної Літургії в церкві Святого Михаїла, що на вулиці Ваці, 47, де українська громада збирається на щотижневі молитви, відбулася поминальна панахида за жертвами Героїв Майдану, яку провів греко-католицький священик о. Дам’ян Габорій. «Кожен із нас повинен особисто пропагувати та жити тими цінностями, за які віддали життя новомученики», - підкреслив священнослужитель.

Також до присутніх звернулися з промовами від імені Європейського конгресу українців, голова конгресу Ярослава Хортяні, яка підкреслила: «Наш прямий обов’язок пам’ятати про Героїв Небесної сотні, бо вони пожертвували найдорожчим, своїм життям заради України, яку любили та вірили в неї» - і Безкоровайний Сергій, голова товариства Дім українських традицій в Будапешті:  «У кожному з нас є Божа іскра, і це надихає. Але ніхто не знає, коли Господь покличе на Його справу, так як покликав Небесну сотню».

Уже стало традицією, що українська громада Угорщини щороку, у ці скорботні дні, поминає в молитві українських мучеників.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next