АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували Небесну сотню

Середа, 21 лютого 2018, 11:54
20 лютого в центрі української культури у Будапешті українська громада вшанувала пам’ять Героїв Небесної сотні. Захід розпочався з поминальної молитви, яку провів о. Дам’ян Габорій, священик УГКЦ в Угорщині.

Після панахиди священик звернув увагу, що серед загиблих Героїв на майдані були також представники різних релігій та християнських конфесій, яких єднала  одна ідея - свобода та незалежність українського народу.

До присутніх також звернулися з промовами: Надзвичайний і Повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп, голова Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко, голова Товариства української культури Угорщини, речник української громади в Державних зборах Ярослава Хортяні, голова Ради зовнішньої політики «Українська призма» Геннадій Максак, засновник Інформаційно-аналітичного порталу "In-Art” Георгій Брайловський.

У рамках заходу відбулася демонстрація арт-проекту видання In-Art «Крим – шлях додому», створеного за авторською ідею Г.Браїловського та Р.Скибіна та конференція «Міжнародна платформа «Друзі деокупації Криму»: шлях до відновлення територіальної цілісності України», організована Посольством України в Угорщині та Державним самоврядуванням українців Угорщини.

Гостями вечора були: гості з Києва та Криму, працівники Українського посольства в Угорщині та українська громада.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next