АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували українського Кобзаря

Середа, 13 березня 2019, 13:25
Уже стало щорічною традицією, що парафіяни Української Греко-Католицької Церкви в Будапешті молитовно вшанували пам'ять українського пророка.

У неділю, 10 березня, після Божественної Літургії, українська громада взяла участь в поминальній молитві за Тараса Шевченка, яка відбулася на площі Тараса Шевченка в Будапешті. Молитву провів о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині.

Перед пам’ятником після молитви до присутніх звернулася Ярослава Хортяні, голова Товариства української культури в Угорщині, а відтак прозвучали вірші. Крім того, у заході взяли участь члени Товариства української культури в Угорщині, голова Столичного самоврядування українців в Угорщині Ліліана Грекса, голова Самоврядування українців Уйбуди Уляна Княгинецька.

На завершення заходу відбулося покладання вінків.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next