АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували жертв Чорнобиля та операції «Вісла»

Вівторок, 02 травня 2017, 14:12
У Будапешті українська діаспора вшанувала траурні події, пов’язані з українським народом.

У п’ятницю, 29 квітня, українці в Будапешті провели поминальний захід, пов'язаний із 31-ю річницею катастрофи на Чорнобильській АЕС. Поминання, яке відбулося в Центрі української культури, організувало Державне самоврядування українців в Угорщині. Вечір розпочався з панахиди за ліквідаторів ЧАЕС, яку провів о. Дам’ян Габорій.

Священик у своїй промові нагадав, що Творцем Всесвіту є Господь, який доручив  людям цей світ вдосконалювати та розвивати на користь людства, а не нищити. До присутніх також звернулися п. Ярослава Хортяні, представник українців в Угорському парламенті, та п. Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування.

Відтак відбувся концерт-реквієм українського ансамблю при Державному самоврядуванні «Українські мелодії».  На завершення діти недільної школи заспівали «Боже великий, єдиний». У рамках заходу відбулася фотовиставка на тему Чорнобильської трагедії.

У неділю, 30 квітня, при українській парафії Покрови Богородиці в Будапешті, яка провадить богослужіння в храмі Святого Михаїла (вул. Ваці, 47), у рамках 70-х роковин акції «Вісла» відбулася поминальна молитва за тих, хто постраждав під час цієї операції. На завершення богослужіння о. Дам’ян прочитав Послання українських єпископів у Польщі з приводу 70-річчя від операції «Вісла».

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next