АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині вшанували жертв Голодомору

Вівторок, 26 листопада 2019, 13:11
Щороку українська громада в Угорщині відзначає пам'ять невинно убієнних під час Голодомору в Україні в 1932-1933 роках.

Цього року вшанування пам’яті жертв Голодомору українською громадою відбулося 23 листопада (неділя) і розпочалося з Божественної Літургії в парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті. Після молитви відбувся концерт-реквієм за участю хору «Новус». До присутніх у церкві звернувся о. Дам’ян Габорій, який нагадав слова святого Івана Павла ІІ: «Голодомор вийшов за межі тільки одного українського народу і торкнувся всіх сфер людського існування».

А відтак відбулася процесія до площі терору, на якій розташований пам’ятник Голодомору, де відбулася панахида. До присутніх учасників звернулися від імені Світового конгресу українців п. Ярослава Хортяні, голова Європейського конгресу українців.

У заході взяли участь члени громади, члени Товариства української культури в Угорщині, члени Українського товариства в Угорщині «Нова хвиля», депутати Столичного самоврядування українців в Угорщині, українських самоврядувань IV, IX, VII районів Будапешта, українських самоврядуванань із міст Мішкольц, Дебрецен, Ирд та інших угорських населених пунктів.

На завершення відбулося покладання вінків і колосків.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next