АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували 25-річчя Товариства української культури

Понеділок, 12 грудня 2016, 16:14
Першим пунктом святкування 10 грудня була урочиста академія. Захід розпочали з молитви, яку провів отець Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині.

Відтак відбувся виступ українських діточок.  Під час свята до присутніх звернулася з привітальним словом посол України в Угорщині п. Любов Непоп, голова Товариства української культури в Угорщині та речник українців в Угорському парламенті п. Хортяні Ярослава, представники Угорського уряду. На завершення відбулося вручення грамот для членів українського товариства.

Святковий день завершився концертом у центральній угорській базиліці Святого Іштвана (Степана), який провів український квартет зі Львова «LeonVoci» в супроводі львівського симфонічного оркестру «K&K Symphoniker».

Ювілейні святкування товариства завершилися в неділю, 11 грудня, при українській парафії Покрови Богородиці подячною Божественною Літургією в супроводі квартету «LeonVoci». До присутніх в церкві звернувся з привітальним словом о. Дам’ян Габорій. Священик прочитав вітальне слово владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, в якому єпископ зазначив: «Я щиро вітаю усю Вашу спільноту із пройденим шляхом та здобутим досвідом співпраці, братерства та єдності. Цей ювілей є плодом Вашої 25-літньої мандрівки, молитовним благодаренням та сповненим надії поглядом у майбутнє. Сьогодні ми дякуємо Богові за те, що зібрав вас усіх різних і з різних куточків нашої Батьківщини в єдину спільноту. Вона для всіх українців в Угорщині є знаком праці і відваги та заохоченням до будування таких наших спільнот у всьому краю, що вас прийняв. Долучаюсь не тільки до вашого ювілею, а й до різдвяних побажань. Хай Мир Господній завжди буде з вами».

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next