АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували Покрову

Середа, 17 жовтня 2017, 00:47
15 жовтня українська греко-католицька парафія Покрови Богородиці в Будапешті відсвяткувала свій другий парафіяльний празник.

Святковий день розпочався з Чину освячення намісних ікон - Христа Спасителя та Зарваницької Божої Матері. Божественну Літургію очолив декан Дрогобицький протоієрей Іван Паньків. Церковний спів супроводжували брати-семінаристи Львівської духовної семінарії. У своїй проповіді отець Іван розповів про значення свята Покрови в житті християнина.

Після Літургії діточки з парафії представили концертну програму. На завершення о. Дам'ян Габорій, духовний наставник українців e Будапешті, привітав усіх зі святом та подякував жертводавцям парафії, які зібрали кошти на написання ікон.

Друга святкова частина дня відбулася в будівлі, де знаходиться Столичне самоврядування українців (вул. Академія, 1). Там українська громада відзначили День козацтва та свято Покрови. Перед присутніми гостями виступили діточки недільної школи, брати-семінаристи Львівської духовної семінарії та гурт «Ґаздиньки плюс» вокальної студії «Ліра» з міста Калуша. Цього дня прозвучали духовні та патріотичні пісні.

Довідка

Українська парафія діє з минулого року. Пасторальне служіння здійснюється під опікою Пасторально-міграційного відділу УГКЦ. Богослужіння проходять у римо-католицькому храмі Святого Михаїла, що на вул. Ваці, 47. На території Угорщини є митрополія Угорської Греко-Католицької Церкви.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next