АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували Великдень

Середа, 05 травня 2021, 14:41
Цього року, попри пандемію, українська громада в Угорщині відзначила повноцінний Великдень, оскільки нещодавно угорський уряд послабив карантинні обмеження та дозволив богослужіння в церквах.

Під час Великого посту в храмах Будапешта було заборонено провадити публічні богослужіння. Отож українська церковна громада перейшла на богослужіння онлайн. Однак наприкінці посту в парафії Покрову Богородиці відбулися реколекції, які провів о. Андрій Белеканич із василіанського монастиря в Маріяповч. А у Квітну неділю українці з Будапешта  взяли участь у Хресній дорозі до Кальварії в Будайорш, що неподалік угорської столиці.

Кульмінаційним моментом підготовки до Воскресіння були Страсні богослужіння, які пройшли в українській парафії в Будапешті. У Велику суботу учні "Рідної школи" та діти парафії Покрову Богородиці в Будапешті писали писанки.

У день Воскресіння Христового в парафії УГКЦ в Будапешті відбулося святкове Богослужіння, яке очолив о. Дам'ян Габорій, священник для українців в Угорщині, і в якому взяли участь українці з різних куточків Угорщини.

Чин освячення великодніх страв для українців, який провів отець Андрій Белеканич, відбувся на території маріяповчського монастиря отців василіан. 

В Угорщині також діє українська греко-католицька громада в Ніредьхазі, яка  відсвяткувала Великдень за григоріанським календарем.

За інформацією пресслужби УГКЦ в Угорщині

За посиланням на: https://www.ugcchu.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next