АКТУАЛЬНО

Українці з Будапешта молилися Хресну lорогу в Матроверебий Сенткут

Середа, 28 березня 2018, 11:47
25 березня, після Божественної Літургії, парафіяни української греко-католицької парафії Покрови Богородиці в Будапешті зі своїм священиком відбули прощу до відомого відпустового місця в Угорщині Матроверебий Сенткут (Mátraverebély-Szentkút), де знаходиться мала базиліка Успіння Пресвятої Богородиці.

У святилищі церкви знаходиться чудотворна фігурка Матері Божої. Біля базиліки, на площі, знаходиться престол, зроблений з мозаїки для відправлення богослужінь на дворі.  На території відпустового місця розташована Хресна дорога.

Головною метою українських паломників було молитовно пройти стаціями Хресної дороги. Кожен учасник молитовної групи мав можливість перед стаціями провести відповідну молитву та розважання. На завершення українці з Будапешта помолилися в базиліці.

Це паломницьке місце є відомим від часів Австро-Угорщини. Протягом року дуже велика кількість паломників відвідує це місце. Особливо воно популярне серед поляків, словаків, румунів, хорватів та українців – розповіла паломниця Марія Втерковська.

Організатором поїздки була спільнота "Матерів в молитві" при парафії.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next