АКТУАЛЬНО

Українці з Угорщини взяли участь у паломництві до Марія Повч (Угорщина)

Понеділок, 12 вересня 2016, 17:05
10 вересня відбулося паломництво українців до чудотворної ікони Божої Матері в Марія Повч (Угорщина). Це вже третє офіційне паломництво українців до цього відпустового місця. Уже стало традицією, що в другу суботу вересня у цьому паломництві беруть участь духовенство та вірні із України, православні і греко-католики.

Цього року вперше в прощі до чудотворної ікони в Марія Повч узяли участь українці, які мешкають в Угорщині. Українські паломники прибули із Будапешта, Варполота, Ваца, Мішкольца та Ніредьгази.

Українські паломники мали можливість помолитися перед чудотворною іконою, приступити то Таїнства Сповіді та взяти участь у святковій Літургії.

За словами о. Дам’яна Габорія, душпастира для українців Угорщини: «У майбутньому хочемо більше залучати наших вірних з Угорщини та України до цього паломництва, бо це святе місце є дорогим для українського народу. З історії знаємо, що наші прабатьки навіть долали пішки сотні кілометрів, щоб занести свої молитви і просьби до Пресвятої Богородиці».

Сьогодні храм, в якому знаходиться чудотворна ікона, є національною святинею для угорських греко-католиків і римо-католиків. Протягом року відбуваються систематичні паломництва, на які з’їжаються християни з усього світу. Це місце також часто відвідують паломницькі групи з України, які їздять в паломництва до європейських святинь.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next