АКТУАЛЬНО

Українці Італії готуються до вшанування 80-ї річниці Голодомору-Геноциду українців

Понеділок, 11 листопада 2013, 11:37
З 18 до 24 листопада 2013 року в Римі проходитиме Тиждень вшанування жертв Голодомору. Заходи організовані Громадським комітетом вшанування 80-ї річниці Голодомору-Геноциду в Італії спільно з УГКЦ, Посольствами України в Італії та при Святому Престолі, міською радою Рима.

З 18 по 27 листопада  в приміщенні Палаццо Валентіні експонуватиметься виставка Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» «Страчені голодом: Невідомий Геноцид українців 1932–1933 рр.», котру презентує Громадський комітет (м. Київ) та Християнське товариство українців в Італії за сприяння Посольства України в Італії. Офіційне урочисте відкриття виставки відбудеться в четвер, 21 листопада (початок о 16.00).

19 листопада в Будинку пам’яті (Casa della Memoria) відбудеться презентація книги «Українські зошити» Ігорта за участю проф. Оксани Пахльовської. Організатори: Християнське товариство українців в Італії та міська рада Рима.

21 листопада в залі Carroccio міської ради Рима проходитиме Міжнародна наукова конференція на тему «Голодомор – 80 років пам’яті українського геноциду», організована Християнським товариством українців в Італії спільно з Італійською асоціацією українських студій, за сприяння додаткового радника міської ради Рима Тетяни Кузик.

У конференції беруть участь відомі науковці: проф. Джованна Броджі, проф. Оксана Пахльовська, проф. Альберто Башані, проф. Сімоне Беллецца, проф. Джулія Ламі, отець-доктор Атаназій Маквей, канд. іст. н. Володимир В’ятрович, проф. Володимир Сергійчук, Посол України в Італії Євген Перелигін, Апостольський візитатор для українців в Італії та Іспанії владика Діонізій (Ляхович)

23 листопада -  День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

16.00: - Архиєрейська Божественна Літургія за жертв Голодомору, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший  Святослав (Шевчук) у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ;

           - панахида та запалення свічки пам'яті.  Місце проведення: собор Святої Софії, via di Boccea, 478

24 листопада – участь української громади у Богослужінні на площі Святого Петра, спільна молитва з Святішим Отцем за жертви Голодомору під час  «Ангел Господній».

18.00 – громадська панахида на площі Республіки за участю духовенства, представників української та італійської влади.

19.30 – концерт-реквієм у соборі Святої Марії Ангелів та Мучеників (площа Республіки)

Виставка фонду «Україна 3000» буде демонструватися також на Сарденії. Стараннями голови Української громадської організації «ОСІ» Володимира Степанюка її зможуть оглянути школярі місцевих шкіл.

 

Олесь Городецький, голова Громадського комітету
із вшанування жертв Голодомору-Геноциду в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next