АКТУАЛЬНО

Українців в Угорщині відзначили День Соборності

Середа, 26 січня 2022, 10:38
У День Соборності України, 22 січня, українська громада в Будапешті в особливий спосіб відзначила цю важливу для українського народу подію.

День розпочався з Молебню до Богородиці за Україну, який провів отець Дам’ян Габорій, священник для українців в Угорщині.

Після молитви , яка відбулася в церкві Святого Флоріана , що на площі Тараса Шевченка в Будапешті, учні церковної "Рідної школи" в Будапешті спільно з п. Оксаною Габорій провели патріотичний виступ.

 А відтак до присутніх звернулися із промовами посол України в Угорщині п. Непоп Любов та представник від Світового конгресу українців п. Ярослава Хортяні.

Після заходу в церкві біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулася церемонія покладання вінків та  пройшла флешмоб акція за участю української громади Угорщини на підтримку України в рамках кампаній Світового конгресу українців «Скажи Україні ТАК/Say YES to Ukraine» та «Скажи Путіну НІ/Say NO to Putin».

На завершення громада спільно з українським дипломатичним корпусом поклала вінок до пам’ятної дошки Надзвичайній дипломатичній місї УНР в Угорщині.

У неділю, 24 січня, у парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті відбулася молитва за Україну, після якої діти парафії розказали патріотичні пісні та розклали символічний «ланцюг єдності».

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Будапешті

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next