АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині здійснили паломництво до Матроверебий Сенткут

Середа, 10 квітня 2019, 13:11
7 квітня, в день Благовіщення, відбулося паломництво українців із Будапешта до відомого відпустового місця в Угорщині Матроверебий Сенткут (Mátraverebély-Szentkút).

Після недільного Богослужіння в Будапешті паломники з української греко-католицької парафії Покрову Богородиці зі своїм духовним наставником о. Дам’яном Габорієм вирушили до паломницького місця, розташованого за 100 км від Будапешта. Розпочалася проща з Хресної дороги, яка проходить біля підніжжя гори на території паломницького комплексу. А відтак, у церкві молилися до Богородиці перед чудотворною фігуркою Матері Божої з дитятком Ісусом.

Довідка: 
На території паломницького комплексу розташована мала базиліка Успіння Пресвятої Богородиці. У святилищі церкви є чудотворна фігурка Матері Божої. Біля базиліки, на площі, перебуває престол, зроблений із мозаїки для відправлення богослужінь на дворі. На території відпустового місця розташована Хресна дорога.

Це паломницьке місце відоме з часів Австро-Угорщини. Протягом року дуже велика кількість паломників відвідує його. Особливо популярне серед поляків, словаків, румунів, хорватів та українців.

Уже стало щорічною традицією української греко-католицької громади з Будапешта відвідувати це святе місце.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next