АКТУАЛЬНО

УКУ готуватиме школярів до навчання в університеті

Понеділок, 28 січня 2019, 22:28
З 7 лютого по 18 квітня 2019 року на Гуманітарному факультеті УКУ відбуватиметься Академія Artes Liberales для учнів 9-11 класів.

Академія дозволить старшокласникам розвинути навички навчання та наукової праці в університетському середовищі, підготує їх до вищих студій, допоможе знайти і конкретизувати власні інтереси у сфері гуманітаристики та в перспективі стати успішними студентами. За словами керівника бакалаврської програми Artes liberales  Наталії Ковальчук, основна мета цього проекту – показати старшокласникам відмінності між навчанням в університеті та в школі, підштовхнути їх до самостійного мислення і самостійної творчості і таким чином дати можливість відчути себе у ролі студентів.

«Починаючи з 7-го лютого учасники Академії будуть мати двогодинні заняття, що складаються з двох частин. Перша година присвячена основам риторики, критичного мислення і написання наукового тексту. Друга частина – це лекції-презентації від наших викладачів. Вони стосуються різних тем  із сфер культурології, історії та філології», – розповіла п. Наталія Ковальчук.

 Зараз організатори Академії Artes Liberales розраховують на школярів зі Львова, але в майбутньому планують також сесії у вихідні для учнів із інших областей і міст України. Загалом цільовою аудиторією Академії є учні, які цікавляться гуманітарними науками і є потенційними студентами УКУ. Учні 11-х класів, які візьмуть участь у більшості занять і підготують проект під керівництвом викладача університету можуть опинитися у фіналі стипендійного конкурсу. Це відповідно збільшить їхні шанси не лише стати студентами УКУ, але й отримати стипендії на навчання.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ТЕГИ: УКУ, школярі
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next