АКТУАЛЬНО

УКУ представить видання «Отці Церкви про багатство і бідність»

Вівторок, 27 листопада 2018, 12:57
Презентація нового видання Українського католицького університету «Отці Церкви про багатство і бідність» відбудеться сьогодні, 27 листопада, у залі Львівської духовної семінарії Святого Духа.

До збірника «Отці Церкви про багатство і бідність» увійшли вибрані святоотцівські твори ІІІ-V століть на тему нерівномірного розподілу благ між багатими і бідними. Натхненням для соціальних проповідей отців є як біблійні тексти: історія про зустріч Ісуса з багатим юнаком, притча про багача і Лазаря, старозавітна історія про виноградник Навота та інші повчання Ісуса Христа, так і соціальні виклики їхньої доби: соціальна несправедливість, поширення лихварства, незавидне становище бідних, хворих і прокажених, потреба доброчинності й милостині.

Збірник призначений як для богословів, священиків, студентів, дослідників, так і для широкого кола читачів – усіх, хто цікавиться соціальною думкою Церкви і ранньохристиянською літературою.

У презентації візьме участь Мирослав Маринович. Зустріч розпочнеться о 15.00.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next