АКТУАЛЬНО

УКУ презентував нову книгу про історію візантійського обряду

П'ятниця, 30 грудня 2011, 14:40
Цілісний погляд на головні історичні процеси, що формували візантійську богослужбову традицію, пропонує книга Роберта Тафта «Візантійський обряд: коротка історія», яку нещодавно презентувало видавництво Українського католицького університету.
Цілісний погляд на головні історичні процеси, що формували візантійську богослужбову традицію, пропонує книга Роберта Тафта «Візантійський обряд: коротка історія», яку нещодавно презентувало видавництво Українського католицького університету. «У книзі автор розкриває становлення візантійського обряду як тривалий творчий синтез антіохійської, каппадокійської, олександрійської та палестинської богослужбових практик, – розповідає науковий редактор українського видання, доктор літургійного богослов’я Михайло Петрович. – Його виклад є захопливою розповіддю про динаміку цього розвитку, у якому співдіють церковні, політичні, соціологічні й культурологічні чинники». Цікаво, що до обговорення Роберт Тафт додає огляд іконографії, архітектури, церковного співу, як чинників, котрі виражають значення Богослужінь і впливають на їх формування. На думку Михайла Петровича, важливо не лише, що пише Роберт Тафт, а і як він пише. «Адже автор пропонує норму для сучасних критичних наукових досліджень богослужбової історії та інтерпретації. І у цій книзі він показує практичні результати такого методу».  

Прес-служба УКУ

Довідка: Отець Роберт Тафт – член монашого ордену єзуїтів, провідний дослідник візантійської богослужбової традиції – займається історією візантійської Літургії від часу докторських студій у Папському східному інституті в Римі. З Україною, Українською Греко-Католицькою  Церквою та Українським католицьким університетом о. Роберта Тафта поєднує особливо тепла і віддана дружба. Він сприяв відновленню Львівської богословської академії (1994 р.), є співзасновником і почесним президентом Інституту літургійних наук УКУ (1999 р.), активно допомагав перетворенню Львівської богословської академії в Український католицький університеті (2002 р.) та його акредитації у Ватикані. За всебічну й енергійну допомогу Східним Католицьким Церквам Глава УГКЦ Блаженніший Мирослав-Іван Любачівський 1988 року вшанував отця Тафта титулом архимандрита.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next