АКТУАЛЬНО

УКУ вітає рішення комітету ВР не підтримати кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки

Четвер, 17 грудня 2020, 13:32
Український католицький університет вітає рішення Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій від 16 грудня 2020 року не підтримати кандидатуру п. Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України та солідаризується з відкритою заявою нашого партнера, Національного університету «Києво-Могилянська академія», оприлюдненою того ж дня на підтримку цього рішення.

Свої аргументи проти призначення п. Сергія Шкарлета міністром освіти і науки ректорат УКУ озвучив іще 1 липня ц. р. у своєму зверненні «Хибне рішення, яке неможливо замовчати». Сьогодні ми можемо лише повторити, що нас дивує поведінка влади, яка не просто показово нехтує зверненнями авторитетної академічної громадськості щодо звинувачення кандидата на посаду міністра у плагіаті, а й не бере до уваги офіційні експертні висновки Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і продовжує висувати цю кандидатуру знову і знову.

Закликаємо народних депутатів України обстояти належні принципи академічної доброчесності в реалізації державної політики у сфері освіти й науки, оскільки вони лежать в основі життєздатності і продуктивності освітньо-наукової спільноти.

Ректорат УКУ

ТЕГИ: УКУ, заява
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next