АКТУАЛЬНО

«УКУ як сонячні батареї: ефективні, бо ловлять багато світла», – Віктор Ющенко під час візиту в УКУ

П'ятниця, 09 березня 2018, 12:56
5 березня Український католицький університет відвідав президент України (2005-2010) Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною Ющенко. «З часу мого першого візиту УКУ разюче виріс. Коли сьогодні я зайшов на територію університету, то не одразу зорієнтувався, адже з’явилося дуже багато нових будівель», – зауважив Віктор Ющенко.

У рамках візиту Віктор Ющенко з дружиною Катериною оглянули академічний корпус, храм Святої Софії – Премудрості Божої, а також новозбудований Центр Андрея Шептицького. А опісля мали зустріч із деканами УКУ. Під час неформального кавування говорили про історію, візію України та сучасні освітні пропозиції від УКУ.

«Якщо ви хочете зробити найкориснішу справу, зробіть її так, щоб нею захоплювалися усі. Це як сонячні батареї – ефективні тоді, коли ловлять найбільше світла. Тому, якщо ми говоримо про якість освіти, я б поставив УКУ на перше місце в Україні і думаю, що з часом у цьому переконаються тисячі або й мільйони людей. Та постава щодо освіти і методів її викладання, яка існує тут, – це передові тенденції. Це щось найбільш модерне», – зауважив екс-президент. Особливо йому імпонує те, що в УКУ навчається молодь з усієї України різних віросповідань, які вільно, факультативно вибирають той набір дисциплін, який цікавить саме їх. Такий особистісно-індивідуальний підхід дозволяє студентам брати краще від світу.

«Якщо ми формулюємо цілі сьогодення, які потрібно досягнути, то на перше місце я б поставив освіту і науку. Адже, якщо ми будемо освітоорієнтовані, то отримаємо передові технології, якісний спосіб життя та успіх», – наголосив високий гість і додав, що йому надзвичайно приємно, що тут, у Львові, в УКУ, пропагується саме таке розуміння освіти.

До слова, незабаром Віктор Ющенко матиме лекцію в стінах УКУ, присвячену проблематиці етики та економіки, де він розтлумачить своє бачення економічного, людського потенціалу України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next