АКТУАЛЬНО

УКУ запрошує на храмовий празник Блаженних мучеників УГКЦ

Четвер, 25 червня 2015, 18:24
27 червня, у день пам’яті 28 новомучеників Української Греко-Католицької Церкви, Український католицький університет запрошує всіх вірних прийти на храмове свято, долучитися до спільної Літургії за мир в Україні та молитовно згадати візит святого Івана Павла ІІ, який рівно 14 років тому відвідав Львів.

Отець Юрій Саквук, керівник духовно-пасторального відділу УКУ, розповів, що Архиєрейську Літургію (початок о 10.00 год) відслужить владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії. Отець каже, що є дві причини, чому ректор університету запросив саме його: перша, єпископ – випускник Львівської богословської академії, друга – ще під час навчання в семінарії владика став військовим капеланом і зараз також багато часу присвячує волонтерській праці, допомагає  учасникам АТО.

На празник Університет запросив солдатів та офіцерів 80-ї окремої аеромобільної десантної бригади, а також волонтерів, поранених, які лікуються у військовому госпіталі, медиків, представників добровольчих батальйонів – ОУНу, Правого сектору, Шторму. Крім того, за словами отця Юрія, на Літургії будуть родичі військових, які загинули на війні, представники Першої медичної роти, Національної гвардії. «Може, людей буде не так багато, але з усіма, з ким співпрацюємо, кому збираємо допомогу – щиро запрошуємо приєднатися до спільної молитви», – каже отець Юрій Саквук.

Він наголошує, що спільною молитвою Український католицький університет солідаризується з тими, хто воює, постраждав і терпить від цієї війни: «Маємо приклад мучеників, які загинули в середині ХХ ст., але на жаль, маємо і приклад наших співвітчизників, які також терплять. У нас не буде великої гостини – ми запрошуємо до спільної молитви за мир та невеликого частування і розмови після Божественної Літургії».

Отець Юрій розповідає, що спільно з римо-католицькою парафією Святого Івана Павла ІІ, яка збирається в каплиці Святого Івана Богослова на філософсько-богословському факультеті УКУ, у переддень свята (26 червня) о 18.30 год буде освячено відновлений хрест на іподромі – місці, де Іван Павло ІІ звершив Літургію. Після освячення прочитають проповідь, яку Папа виголосив під час візиту у 2001 році та проведуть розважання над її змістом.

Програма:

26 червня,  п’ятниця

18.00 – Велика Вечірня з литією (Церква Блаженних мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29);
18.30 – Молитва та оновлення пам’ятного хреста на іподромі;

27 червня, субота

8.00 – Утреня. Водосвяття (Церква Блаженних мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29)
10.00 – Архиєрейська Божественна Літургія (Церква Блаженних мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29);
12.00 – Частування (Трапезна УКУ, вул. Козельницька, 2а);

Відділ інформації та маркетингу УКУ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next