АКТУАЛЬНО

УКУ запрошує на вебінар «Рецепція Замойської реформи в літургійному житті Перемишльської унійної єпархії (1720-1746 рр.)»

Вівторок, 23 червня 2020, 12:14
23 червня відбудеться вебінар-5 програми «Київське християнство». Зустріч організована спільно з кафедрою літургійних наук УКУ.

З темою «Рецепція Замойської реформи в літургійному житті Перемишльської унійної єпархії (1720-1746 рр.)» виступить о. д-р. Олег Чупа з Дрогобицької духовної семінарії. Початок о 16-й годині.

У період єпископського служіння Єроніма Устрицького (1715-1746 рр.) в Перемишльській єпархії відбувалася поступова рецепція постанов Замойського синоду 1720 р., частина яких стосувалася літургійного життя. У доповіді, представленій для наукового семінару, на підставі вивчення книг духовного суду, візитаційних актів і богослужбових книг буде окреслено особливості звершення Божественної Літургії і богослужінь Часослова в окремих парафіях єпархії. Як вдалося з’ясувати, незважаючи на літургійну реформу, богослужбове життя парафій Перемишльської єпархії у цей період ще не зазнало суттєвих змін.

https://www.facebook.com/events/201696954250453/

Щоб отримати лінк зум для долучення до трансляції, потрібно зареєструватися

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next