АКТУАЛЬНО

УКУ зібрав понад 2 млн гривень під час Благодійного вечора в Києві

Середа, 10 грудня 2014, 10:39
Учасники VII Благодійного вечора на підтримку Українського католицького університету (УКУ), що відбувся 6 грудня в Києві, задекларували понад 2 млн гривень на розвиток університету. Це загальна сума від продажу квитків, благодійного аукціону, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій.

Цьогорічний Благодійний вечір відвідали понад 300 друзів Українського католицького університету – політики, новопризначені міністри, громадські діячі, дипломати, бізнесмени. «Благодійний вечір зібрав небайдужих людей, які розуміють важливість якісної вищої освіти для розвитку українського суспільства», – наголосила на відкритті заходу проректор УКУ Наталя Климовська.

 «Уже багато років я є сенатором УКУ. Вірю, що в Україні повинна бути приватна освіта, яка принесе в цей ринок конкурентноздатність», – наголосила міністр фінансів Наталя Яресько. За її словами, українські студенти потребують якісної, але водночас і високоморальної освіти, яка дасть додаткову вартість для розвитку нашого суспільства.

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ та  великий канцлер УКУ, зазначив, що УКУ є дієвим інструментом для впровадження змін в державі. «За допомогою цього університету все українське суспільство має можливість будувати краще майбутнє через християнське виховання молоді. Закликаю всіх людей, які хочуть змінювати свою країну, бачать тут своє майбутнє, підтримувати Український католицький університет», – наголосив Блаженніший Святослав.

Традиційно під час Благодійного вечора  відбувся тихий аукціон. Університет виставив понад 80 картин та творів мистецтва багатьох українських митців, які в такий спосіб вирішили підтримати УКУ.

Окрім цього, відбулася лотерея, лоти для якої надали: посольства Канади, Німеччини, Бельгії, Австрії, Італії, Литви, Лівану, Грузії, Польщі, провідний український дизайнер Лілія Пустовіт, видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», медіапартнер заходу – журнал «National Geographic Україна».

Загалом, під час Благодійного вечора жертводавці заснували 21 студентську стипендію. Роман Андрейко, генеральний директор телерадіокомпанії «Люкс», від імені своїх медіа-активів заснував три студентські стипендії. Він зазначив, що не один раз підтримував і буде підтримувати УКУ, бо вважає, що тільки якісна освіту дасть поштовх для розвитку українського суспільства.

Із виручених коштів за лоти, які надали кримськотатарські митці, та внеску співачки Джамали, Університет створить окрему стипендію для підтримки талановитої молоді з числа кримськотатарського народу.

Організаторами щорічного благодійного вечора на підтримку УКУ в Києві є коло приятелів Університету та Почесний комітет, до складу якого цього року ввійшли: Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), Блаженніший Любомир кардинал Гузар, дружина Президента України Марина Порошенко, народний депутат Лілія Гриневич, моральний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, міністр культури України Євген Нищук, міс Україна-2013 Анна Заячківська.

Музичну частину вечора супроводжували Джамала, Брія Блессінг, Христина Соловій, Ігор Грохоцький та Львівський юнацький камерний оркестр.

Повідомила Марія Чубата

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next