АКТУАЛЬНО

Уперше в Донецькому екзархаті відбулася молодіжна Хресна дорога із Токмака до Снігурівки

Вівторок, 03 квітня 2018, 12:33
Із благословення владики Степана (Менька), Екзарха Донецького УГКЦ, 30 березня відбулася молодіжна Хресна дорога із м. Токмак, що в Запорізькій області, до святині в Снігурівці, що в Запорізькій області, де перебуває копія чудотворної ікони Богородиці «Salus Populi Romani». Участь у молитві взяли близько 60 молодих людей (більшість – молодь Запорізького деканату).

Молитовний захід відбувся з ініціативи представників Комісії у справах молоді Донецького екзархату УГКЦ, головою якої є о. Ростислав Муховський, аби згуртувати молодь навколо молитви і Христа. Духовними провідниками молитви були священики, які й зачитували розважання. Тож у Хресній дорозі взяли участь і такі священики: о. Роман Вовк, декан Запорізький, о. Іван Колосок з Нікополя, що на Дніпропетровщині, о. Петро Креніцький та о. Олександр Богомаз із Мелітополя Запорізької області, о. Юрій Драпак з Приморська Запорізької області, о. Тарас Буричко з Токмака Запорізької області, о. Василь Пастух зі Снігурівки Запорізької області.

Хресна дорога розпочалася  в 17:00 від храму Святих апостолів Петра і Павла (вул. Володимирівська). Попереду несли хрест, за ним йшла молодь з факелами, потім священики та інші молільники. Стації Хресної дороги були про страсті Христові, а після них - розважання про сучасність (військові дії на Донбасі, Майдан). Молільники рушили центральною частиною міста і продовжили молитовний хід до окружної дороги. А тут їх чекав автобус, яким вони доїхали до Снігурівки. За кілька кілометрів до святині учасники молитви рушили ходою і завершили молитву перед храмом Святого пророка Іллі. У церкві вони помолилися Божественну Літургію, яку очолив о. Роман Вовк, а  після цього всі переглянули фільм про розвиток парафії тут.

За словами священиків, дехто з перехожих зупинявся і  дивився на цю  молитовну процесію. А коли молільники  йшли центральною частиною міста, то люди підходили до вікон і з цікавістю спостерігали, що відбувається.  

Руслана Ткаченко, Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next