АКТУАЛЬНО

Уперше у Львові відкрили центр родини «Назарет» для допомоги залежним особам та їхнім сім’ям

Вівторок, 11 травня 2021, 15:40
У День матері, 9 травня 2021 року, у Львові, з благословення митрополита Львівського Ігоря Возьняка, відкрили центр родини «Назарет». Центр, у якому допомагатимуть залежним особам та їхнім родинам, відчинив свої двері на території парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, що на вулиці Новознесенській.

Із ініціативою створити такий осередок до настоятеля парафії о. Зеновія Хоркавого звернулася керівниця проєктного відділу БФ «Назарет» Марина Потурай.

«Пані Марина запитала мене, чи маємо на території парафії необхідне для такого центру приміщення. У Марини і Тараса Потураїв є добре ім’я, вони багато років працюють у сфері протидії узалежненням. Таким людям хочеться йти назустріч. А Ісус каже: «Коли ти вірний у малому, поставлю тебе над великим». Вірю, що ваша справа буде тільки продовжуватися.  Я радію, що центр допомоги родинам буде на Знесінні. У нас у парафії вже є двадцять організацій, а тепер буде двадцять одна», – сказав отець Зеновій.

Як розповіла Марина Потурай, задум створити такий центр визрівав вже давно: «Ми почали роботи в листопаді, через морози призупинили і завершили наприкінці квітня. Шість місяців ми працювали над втіленням цього задуму в життя. Основна наша мета – допомагати насамперед жінкам, які зіштовхнулися з насильством у родині, з узалежненням близької людини: чоловіка, брата, тата, а також тим, які мають узалежнення. Хочемо допомагати і бути комфортним, безпечним центром для жінок та підтримкою для них».

Отець Ігор Козанкевич, голова Комісії у справах душпастирства тверезості УГКЦ, акцентував, що однією з найголовніших переваг цього центру є те, що він щоденно буде відчинений для потребуючих. «Уже завтра може приходити сюди той, хто потребує підтримки або хоче її надати. Наша мета надати допомогу тим, хто зіштовхнувся з алкогольною, наркотичною, азартною, сексуальною залежністю, але також, якщо є сімейні кризи, непорозуміння у стосунках із дітьми, то також запрошуємо приходити. Тут працюватимуть психологи, терапевти з питань узалежнення та сім’ї».

Працюватиме центр родини «Назарет» щодня.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next