АКТУАЛЬНО

Уперше в історії салезіани проводять «Веселі канікули» онлайн

Понеділок, 20 липня 2020, 13:19
З 1 до 22 липня в парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Львові отці салезіани проводять «Веселі канікули» онлайн.

Допомагають монахам юні аніматори, яких долучилося понад сімдесят, всього є двадцять дві команди. Такі «Веселі канікули» – це зовсім не про сидіння за комп’ютером увесь день. Навпаки, діти танцюють, долучаються до майстер-класів, знімають відео про своє життя влітку, а ще упродовж дня постійно перебувають на онлайн-зв’язку з аніматором, який наповнює щоденність духовними роздумами, цікавими жартами і квестами. За платформу обрали Telegram-канал, який активно переглядають не лише діти, а й дорослі.

Звично у «Веселих канікулах» отців салезіан бере участь п’ятсот дітей. «Ми проводимо «Веселі канікули» вже двадцять сім років. Про нас усі знають, нам не треба реклами. Звичайно, що зараз «Веселі канікули» проводять і в інших парафіях. Але храм Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Львові – це центр усіх «Веселих канікул» в Україні. У нас вже є база, основа, і цей стиль, цей дух святого Івана Боско... Ми спершу живемо ним, а відтак і передаємо.  Для таких масових подій ми маємо серйозний вишкіл аніматора, є у нас своя Салезіанська школа аніматора, термін навчання – чотири роки. Основною базою є педагогічна складова, яка базується на Запобіжній системі святого Івана Боско. Ми маємо основне завдання – виховувати  дитину як доброго християнина і чесного громадянина, а не тільки танцювати банси. Приходять  на «Веселі канікули» невіруючі та діти інших конфесій. Для нас головне, щоб ця дитинка, ця душа, була приведена до Бога, через  ігри, банси, катехизацію. Але ми залишаємо завжди людину вільною у виборі, ми сіємо «зерно» і покладаємося на Бога. А Господь робить усе, щоби людина була щасливою.  Багато батьків і дітей дякують, та з радістю приходять до нас», – розповів відповідальний за Ораторію і Катехитичну школу імені святого Домініка Савіо отець Тарас Байовський.

Цього року організатори табору «Добрі християни – чесні громадяни» разом з Радою Ораторії вирішили зробити подію онлайн. Щоденно аніматори говорять із дітьми про загальнолюдські чесноти з християнським підґрунтям: любов, віру, надію, щедрість, повагу тощо.  Базуються на Святому Письмі, на Катехизмі, на повчанні Отців Церкви. За час канікул уже понад п’ятдесят дітей виконали домашні онлайн-завдання – виставили в інтернет різні фотографії, як вони танцюють вдома, роблять гуртки, копають город, бавляться ігри. І багато батьків вже сьогодні вдячні за такі «Веселі канікули».  

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next