АКТУАЛЬНО

Уперше відбулася проща матерів Паризької єпархії святого Володимира Великого

Вівторок, 07 липня 2020, 17:33
У суботу, 4 липня 2020 року, відбулася перша проща матерів єпархії Святого Володимира Великого у Парижі до Санліса. Маршрут становив двадцять два кілометри. У паломництві взяли участь шістдесят семеро жінок.

Дорогою вони милувалися красою і багатством лісів, молилися та прославляли Бога піснями. На половині пройденого шляху до Санліса під проводом сотрудника катедри Святого Володимира Великого в Парижі, отця Володимира Пендзея роздумували над текстом зі Святого Письма. Темою розмови була: «Народила дитину – зможу народити і слово!» «Що саме потрібно зробити, щоб народити добре слово? Тільки лихе і пусте родиться швидко та безболісно, а добре та мудре – вимагає важкої праці над собою, самовиховання! У цьому ми маємо найціннішого помічника – Святе Письмо. Найкраща молитва – це щира розмова з Богом!» – навчав о. Володимир. 

Близько тринадцятої години паломники прийшли до храму Святих Бориса і Гліба в Санлісі, де їх гостинно та радісно зустрічали настоятель храму о. Юрій Лещинський та адміністратор парафії містечка Венсен о. Роман Остап’юк. Тут прочани мали можливість приступити до Святої Тайни Покаяння та молитися разом Божественну Літургію. По завершенні богослужіння дружина отця Юрія Люба пригостила подорожніх обідом. 

«Назад дорога була трохи важчою, бо всі були доволі втомлені, але молитви та церковні пісні додавали нам сили. Надзвичайно запам’яталася духовна наука с. Давиди Федан (СНДМ) з Люрда, яка розділяла з нами цю прощу. «Сам же Бог Миру нехай освятить вас цілковито! І нехай уся ваша істота – дух, душа і тіло, буде збережена від плями на прихід Господа нашого Ісуса Христа» (пор. І Сол 5, 23).

Сестра Давида навчала нас, що ми, як матері, маємо вміти відповісти на три види потреб дитини: духовні, душевні та тілесні. Найбільше і найчастіше ми задовольняємо наші тілесні потреби, рідше душевні, а про духовні зовсім не дбаємо. Наприкінці нашої прощі сестра навчила нас молитися вервицю до блаженної Йосафати Гордашевської та подарувала нам маленькі пам’ятки-молитви, за що ми їй дуже вдячні», – поділилися враженнями учасниці прощі і запевнили, що ця подорож додала їм духовних сил, подарувала багато знайомств, була багата на душевні роздуми та молитви.

Паломництво матерів Паризької єпархії організувала Комісія у справах мирян на чолі із Стефаном Дуніковським. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next