АКТУАЛЬНО

Уперше зустрілися представники монаших згромаджень Луцького екзархату

Понеділок, 25 листопада 2019, 12:09
У монастирі отців василіан Святого Василія Великого в Луцьку 19 листопада вперше в історії екзархату відбулася зустріч монашества УГКЦ Луцького екзархату.

Участь у ній взяли отці редемптористи з монастиря Блаженного Миколая Чернецького в Ковелі; отці василіани з монастиря Святого Йосафата в Володимирі-Волинську та монастиря в Луцьку, а також сестри Згромадження Божого Провидіння.

Луцький екзарх Йосафат Говера, який очолив Божественну Літургію, у своїй проповіді звернув увагу монашества на єдність з Христом та спільнотне життя сучасної богопосвяченої особи. Вперше на зустрічі побувала заступник голови Патріаршої комісії монашества Української Греко-Католицької Церкви, сестра Магдалина Витвицька, ЧСВВ, яка представила учасникам документи Церкви і постанови Синоду Єпископів УГКЦ щодо сучасного стану монашества, співпраці з єпископом, місійної діяльності та здійснення харизми чинів і згромаджень Української Греко-Католицької Церкви.

Довідка

Луцький екзархат УГКЦ створив верховний архиєпископ Любомир кардинал Гузар на підставі рішення Синоду Єпископів УГКЦ. 15 січня 2008 р. Римський архиєрей Венедикт XVI благословив створення Луцького екзархату та призначення екзархом о. Йосафата Говеру.

Територія Луцького екзархату охоплює Волинську і Рівненську області, а осідок знаходиться у Луцьку. Катедрою екзарха Луцького є храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Луцьк.

Луцький екзархат входить до складу Києво-Галицької митрополії УГКЦ.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next